Associatiespel tijdens kLETS-cafe

De deur van Parkzicht ging om half zeven open voor het eerste kLets-café. Mooie zaal, ruimte genoeg en voor de eerste keer een goede opkomst.

Massage-Ruud was er met zijn massagetafel en ik met mijn spinnenwiel. En hier en daar werden er nog spullen aangeboden. Via Lets vervoer geregeld om de spullen mee te kunnen nemen naar Parkzicht. Wat een uitkomst!

Eerder die week zijn Peter en Jellie al langs geweest om te kijken of het spel van Wanja geschikt zou zijn voor het kLets-café. Ze waren enthousiast en vroegen of het spel gelijk die week al gedaan zou kunnen worden. Wanja kon die avond niet, dus werd het bij mij in mijn maag gesplitst.

Het spel: Uit boeken werden startwoorden gekozen. Daarop werd door gefantaseerd. Uit alle bedachte woorden werden er een paar gekozen om advertenties mee te schrijven. Deze advertenties werden op tafel gelegd zodat iedereen ze kon lezen. Daarna werden advertenties gekozen en besproken. Geprobeerd werd om samen een prijs voor het product of de dienst te bepalen. Daarna is nabesproken wat mensen is opgevallen tijdens het spel.

Uit de nabespreking kwamen de volgende dingen:

  • Er zijn veel gesprekken gevoerd.
  • Veel matches, meer dan je denkt: er zijn meer antwoorden op jouw vraag dan je had kunnen bedenken
  • Een open houding. De gesprekken zijn persoonlijker dan in de advertenties of op de site. Ze gaan een laagje dieper.
  • Het is nog steeds lastig om de waarde van de advertentie te bepalen. Wat voor de een vanzelfsprekendheid is, is voor een ander heel veel waard.
  • Daar tegenover staat dat er geen goed of fout is. Als je rekent dat een Duit  gelijk staat aan een Euro, dan lijkt het weinig wat de mensen in een advertentie vragen. Wat heel belangrijk is de waardering die je krijgt en het plezier dat je aan b.v. een klus beleeft.
  • Dat Duiten niet zaligmakend zijn, maar een hulpmiddel. Als je het afzet tegen vrijwilligerswerk, is het krijgen van Duiten de vorm van waardering (vind ik.)
  • Dat de mensen het spel heel nuttig vonden: voor herhaling vatbaar. 

Ik vond het verbazingwekkend dat de mensen zo enthousiast hebben meegedaan en dat ze er zo van genoten hebben. Bijna iedereen meedoen (behalve degene die op de massagetafel lag). Ik denk dat het spel heel leerzaam is geweest.

Na het spel is iedereen nog een poosje blijven kletsen met een drankje. Ik vond het een heel geslaagde avond.

Bob.