Knutselavond @ Wanja

Onze eerste knutselavond was erg gezellig. Tegen achten kwam Martha met een tas vol verse groente: doperwtjes, peultjes, andijvie, nieuwe aardappels (mmmm – heerlijk!), even later gevolgd door Lotte. We zijn de avond gestart met citroen/citroenmelisselimonade, koffie en arretje-cake.

Om een idee te geven van de verschillende knutselwerkjes: Lotte is een truitje aan het breien voor haar jongste vriendje, Bob zette met kinknagels nieuwe uiteinden aan een riem en is vervolgens een blokken-trein gaan schuren en ik heb de patroondelen voor een lapjes hond uitgetekend, geknipt en gespeld. Martha is voor de gezelligheid gebleven.
knutselavond knutselavond1
Natuurlijk hebben we een heleboel gepraat, over moestuin-ervaringen, breipatronen, tafels schuren en lakken of in de olie zetten en uiteraard over onze kleinzoon van drie maanden, maar ook over meer persoonlijke dingen zoals creatief zijn en wat dat betekent en dingen “gewoon”  gaan doen terwijl je ze nooit geleerd hebt. Martha b.v. stoffeert meubels door de oude bekleding er voorzichtig af te peuteren en die als patroon te gebruiken. En met een goedkoop lapje van de markt is er (bijna) niets aan te verprutsen. Ze kijkt nu uit naar oude, lelijk geworden eetkamerstoelen die ze opnieuw wil schilderen en bekleden. Eén eis: stoelen moeten een mooie vorm hebben om mooi te kunnen worden.

Lotte vertelde dat ze ooit een keer een trui voor zichzelf zou willen breien. Als voorbeeld zou ze het oude vest van haar oma willen nemen. Ik teken de patronen voor mijn truien altijd zelf uit. Met behulp van internet is dat helemaal niet moeilijk. Dus hebben we afgesproken dat we dat een volgende keer samen gaan doen.

De avond krijgt zeker een vervolg. Dus neem je knutselwerk mee en kom er bij. Op de site komt een aankondiging wanneer de volgende knutselavond is.

Groetjes, Wanja.