Suzanne & LETS Zwolle

Tijdens een keukentafelgesprek met Wanja werd mij gevraagd naar mijn ervaringen met LETS. Of ik dit wil delen in een stukje op de website. Dit wil ik natuurlijk wel doen, maar waar begin ik? Met eten.

In het begin bood ik alleen eten aan in mijn advertenties op de LETS website. Dat doe ik nog steeds, maar inmiddels zijn de activiteiten uitgebreid. Ik heb twee keer geholpen met verhuizen van spullen, een gezocht boek gevonden, kranen gemonteerd (nou ja, dat heeft mijn man gedaan…), een enquete gemaakt, planten weggegeven, kringlooptocht georganiseerd en uiteraard veel eten verspreid.  Ook heb ik veel aan Lets gehad. Gezelligheid, hulp bij lastige klussen en goede ideeen. Zo heeft Marjon een keer tuinkussens gemaakt, Gerrie appelflapjes gemaakt, Wanja ontelbaar veel kledingstukken gerepareerd, Edith speltpannekoeken gemaakt, Ada broeken ingekort, Jannette een appeltaart gebakken, Ina had rolschaatsen. Ik kan nog zoveel meer noemen.

Inmiddels weet ik dat er zoveel meer met LETS gedaan kan worden dan je alleen online ziet. Er zijn zoveel mensen lid die naast sociaal ook actief en creatief zijn. Het is deels een kwestie van ontdekken. Ik ben ook lid geworden van de Letsapp: top idee!

Via LETS contacten heb ik geleerd hoe ik vlierbloesem kan vinden en er siroop van kan maken, tips hoe iets gerepareerd kan worden, leuke plekken om met kinderen naar toe te gaan. Bovenalles heb ik veel gezellige gesprekken gehad met leuke mensen, die ik anders (in het wild) niet was tegengekomen.

Ik heb als laatste nog een apart voorbeeld hoe contact via Lets kan lopen: Ik was op 8 mei met twee Letsers op kringlooptocht. Edith tipte mij over een kringloop in Hattem, die helaas op 8 mei dicht was. Ik ben daar later met Gerrie naar toe gegaan. Daar vond ik een apart dekenkistje. Nadat ik de stoffering op de klep weghaalde, bleek er een Duitse postzak uit de Tweede Wereldoorlog  onder te zitten. Na een gesprek met Gerrie hierover musea gemaild. Na contact met oorlogsmuseum Vriezenveen komt het dekenkistje daar te staan. Mooi avontuur toch?